معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت از ورود و استفاده بخش خصوصی در نقشهبرداری حدنگاری در کشور از سال آینده خبر داد و گفت: دولت قطره چکانی بودجه کاداستر را میدهد و فقط ۲۰ درصد درآمد بهدستآمده به این سازمان دادهشده است.
کارگروه ملی مطالبه گری طرح کاداستر، به نقل از گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، سید صادق سعادتیان در جمع خبرنگاران خراسان شمالی به موضوع قانون اجرای کاداستر در کشور اشاره و اظهار کرد: باتوجه به کمبود نیروی نقشهبردار در کشور برای اجرای حدنگاری، از سال آینده از بخش خصوصی برای این بخش استفاده و کمک گرفته میشود.
وی پیشبینی پایان اجرای حدنگاری در کشور را انتهای سال ۹۹ دانست و گفت: نقشهها دقیق کاداستر کشور با خطای کمتر از ۵ سانتیمتر در دستور کار ثبتاسناد و املاک کشور است که با کمک بخش خصوصی تا ابتدای سال ۱۴۰۰ به پایان میرسد.
معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبتاسناد و املاک کشور همچنین به وضعیت اعتباری این طرح در بودجه اشاره کرد و افزود: تاکنون پرداخت اعتبارات این طرح بهصورت قطرهچکانی بود و فقط ۲۰ درصد از درآمد حاصل از حدنگاری کشور از طریق دولت به سازمان ثبتاسناد کشور پرداختشده است.
وی محل هزینهای درامد کاداستر را علاوه بر اجرای طرح در زمینهای برای استخراج املاک ثبتشده، تولید و ارتقا نرمافزارها و بایگانیها بیان کرد و گفت: علیرغم تمام مشکلات مالی، با تدابیر تخصصی انجامشده ایستگاهها کاداستر در کشور فعال است و در حوزه نرمافزاری نیز، شمیم در مراحل پایانی تکمیل خود قرار دارد.
معاون املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک گفت: علیرغم گذشت ۵ سال از تصویب قانون کاداستر، که همه دستگاهها مکلف به همکاری در اجرای آن شدهاند، تنها کشوری هستیم که هنوز این قانون را به طور کامل اجرایی نکردهایم.
کارگروه ملی مطالبه گری طرح کاداستر، به نقل از ایرنا، سیدصادق سعادتیان روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان شمالی اظهار داشت: به موجب قانون، متولیان زمین و دارندگان املاک دولتی مکلف هستند طی ۳ سال همه نقشههای املاک و اسناد قدیمیرا تهیه و به ثبت تحویل دهند اما این کار انجام نگرفته است.
وی افزود: ۸۱ درصد از عرصههای کشور متعلق به دولت است و اگر هر دستگاه اجرایی نقشه اراضی زیر مدیریت خود را تهیه کند، این قانون اجرایی میشود، اما متاسفانه در تهیه و ارائه این نقشه تعلل کرده اند.
کاداستر، سامانه مدیریت الکترونیکی املاک است که با مکانیزه کردن خدمات ثبتی، ثبت سنتی را به سمت ثبت نوین هدایت میکند.
سعادتیان با اشاره به وجود ۱۳۱ میلیون هکتار اراضی ملی در کشور، گفت: ۱۰۵ میلیون هکتار از این اراضی نقشه دارد و فقط ۳۰ میلیون هکتار در سامانه کاداستر تثبیت شده و به حد کاداستر رسیده است.
سعادتیان افزود: در خراسان شمالی هم یک میلیون و ۷۵۵ هزار هکتار از اراضی دولتی نقشه دارد که ۴۰۴ هزار هکتار از این رقم در سامانه کاداستر ثبت و دارای سند تک برگی شده است.
معاون املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک از مسئولان و مدیران استان خراسان شمالی خواست در اجرای این قانون بیشتر همکاری کنند تا نقشه همه اراضی دولتی در سامانه ثبت شود.
وی با بیان اینکه ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار فقره استعلام در سال جاری در کشور مبادله شده است، اظهار داشت: از این رقم یک میلیون و ۹۰۰ هزار معامله ثبت و خلاصه آن برای سازمان ثبت اسناد ارسال و سند آن نیز صادر شده است و برای این خدمت مراجعه حضوری حذف شده است.
سعادتیان با بیان اینکه ۲ میلیون و ۵۷۸ هزار فقره سند مالکیت بدون مراجعه حضوری مردم صادر است، اظهار داشت: مردم برای تبدیل اسناد ملکی خود به سند تک برگ به واحدهای ثبتی مراجعه کنند تا به مشکل برنخورند.
پای دلالان باید از ادارات ثبت اسناد قطع شود
معاون املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک با تاکید بر ضرورت قطع پای دلالان از ادارات زیرمجموعه این سازمان، گفت: به شدت و جدیت با فساد اداری برخورد میکنیم و توقع داریم با فعال کردن بازرسی و اطلاعات اجازه داده نشود تا این سودجویان دامان کارمندان ادارات ثبت اسناد را لکه دار کنند.
سعادتیان تاکید کرد: در این زمینه باید برنامههای جدی داشته باشیم و با پیشگیری و نظارت محسوس و نامحسوس ضمن اجرای قانون، موجب توسعه کشور شویم.
مدیرکل سابق ثبت اسناد و املاک خراسان شمالی نیز در این آیین با اشاره به کمبود محسوس نیروی نقشه بردار در این ادارهکل، اظهار داشت: از ۲۱۸ پست سازمانی این اداره کل نیز تنها ۱۵۸ پست نیرو دارد و ۱۳ کارمند این اداره کل نیز در حال بازنشسته شدن هستند.
قدرت حاجیزاده با بیان اینکه ۹۵ درصد از اراضی ملی این استان سند تک برگی و دفترچه دارند، اظهار داشت: امسال در صدور اسناد مالکیت دولت ۱۲۲ درصد رشد داشته ایم و ۵۴ هزار هکتار از اراضی دولتی در سال جاری سنددار شده اند.
حجت الاسلام اسدالله جعفری، رییسکل دادگستری خراسان شمالی نیز در این آیین اظهار داشت: سهمیه این استان در اجرای کاداستر در سال جاری ثبت ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی بود که انجام شد اما باید بیش از اینها کار انجام شود.
در پایان این مراسم با قدردانی از خدمات ۱۴ ماهه مدیرکل پیشین، امید خیرخواه به عنوان مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان شمالی معرفی شد.
خیرخواه پیش از این ریاست اداره ثبت اسناد و املاک منطقه ۲ مشهد را عهده دار بود.
از ابتدای اجرای صدور اسناد کاداستری مالکیت، از سال ۸۹ تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار جلد سند مالکیت در استان خراسان شمالی صادر و تحویل مالکان شده است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد جمعیت آن در روستاها ساکن هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: طی نزدیک به دو سال گذشته ۳۳۰ هزار هکتار نقشهبرداری در قالب طرح کاداستر در اراضی ملی استان انجام شده و این طرح در سطح ۱۸۰ هزار هکتار دیگر نیز اجرا میشود .
کارگروه ملی مطالبه گری طرح کاداستر، به نقل از خبرگزاری ایرنا، شهامت هدایت روز سهشنبه در حاشیه بازدید از طرحها و پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان افزود: در ادامه این طرح و تثبیت مالکیت دولت برعرصهها و همچنین صدور سند مالکیت تک برگی برای همه اراضی ملیدر اختیار منابع طبیعی در حال حاضر نیز ۱۸۰ هکتار از اراضی ملی در حال اجرای طرح کاداستر است .
وی یکی از رویکردهای مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل را حل مشکل اختلاف در اراضی ملی اعلام کرد و افزود: اجرای ۳۳۰ هزار هکتار نقشهبرداری در قالب طرح کاداستر منجر به کاهش اختلافات مردم با منابع طبیعی شده و در این زمینه جا دارد از حمایتهای شورای حفظ بیتالمال، دستگاه قضایی و نیروی انتظامیقدردانی شود.
وی افزود:در حال حاضر با اجرای این طرح ۱۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به مجموع اراضی کشاورزی استان اضافه شده و در اختیار کشاورزان مناطق مختلف قرار گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: در راستای اجرای طرح رفع تداخل در منطقه جنوب استان اردبیل ۲ هزار ۴۰۰ هکتار از اراضی ملی و تحت مدیریت این اداره منفک و به مجموع اراضی کشاورزی منطقه جنوب این استان افزوده شد.
وی افزود: از این میزان ۲ هزار و ۹۰ هکتار مربوط به خلخال بوده و ۳۱۰ هکتار نیز در شهرستان کوثر واقع شده است.
او اظهار داشت: از مجموع ۳۲ هزار و ۴۰ هکتار از اراضی مطالعه شده برای رفع تداخل در جنوب استان اردبیل ۲۲ هزار و ۵۲۰ هکتار در ۱۰ پلاک مربوط به شهرستان خلخال و ۱۰ هزار و ۵۲۲ هکتار در قالب ۱۰ پلاک منطقه کوثر واقع است.
وی با بیان اینکه پیش از این نیز با رای کمیسیون رفع تداخل استان چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی ملی تحت مدیریت این اداره جدا و به کشاورزان خلخال واگذار شده، اظهار داشت: با اجرای طرح رفع تداخل علاوه بر حل اختلاف بین منابع طبیعی و کشاورزان زمینه برای رونق و توسعه کشاورزی در مناطق مختلف استان فراهم شده است.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از مجموع مصوبات جلسات کمیسیون رفع تداخل استان اردبیل به اراضی مورد اختلاف شهرستانهای خلخال و کوثر در جنوب این استان تخصیص یافته ، افزود: با تسریع در رفع تداخل رتبه ۳۰ این استان در سال گذشته به ۱۲ کشور ارتقا یافت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل از من